Že by už bylo rozhodnuto??

29.01.2012 18:10

E-mailová komunikace s FIM ohledně udělení mezinárodní autority v ČR a úvaha ohledně ČSMS od Petra Čálka

 

  • Email od: Karine Andre, oddělení marketingu a komunikace FIM karine.andre@fim.ch

https://www.fim-live.com/en/fim/fim-organisation/administration/

Dear Petr,

Please excuse me for the delay of this answer. I forwarded your question to the requested department.

At the international level, only the ACCR has been recognized by the FIM and is allowed to deliver international licensing in order to run in international championships. However, at the national level, the Czech Rep. is sovereign, and therefore can give sports authorities to whom itwishes. In this case, the governme
nt did acknowledge that CAMS will be the sole authority to organize the national championship races.

Best regards,
Karine André

Překlad: Omlouvám se za mojí opožděnou odpověď. Předala jsem váš dotaz na požadované oddělení. Na mezinárodní úrovni, je podle FIM uznán pouze AČR a je oprávněn poskytovat mezinárodní licence pro mezinárodní mistrovství. Nicméně na národní úrovni může Česká republika jako svrchovaný stát, udělit autoritu komukoliv. V tomto případě vláda tedy potvrdila,že CAMS je jediným orgánem pořádat národní mistrovství.

 

Hi Karine

Thank you for your answer.

CAMS maintains that the February 17, 2012 will receive the international authority of the FIM.

International license from ACR are therefore invalid. Them international license is 3500Kč/140EUR is a lot of money. Can you please answer whether CAMS gains in February, or even this season for the international authority of the FIM?

Please answer YES or NO. Petr Čálek

Překlad: Děkuji za Vaší odpověď. CAMS tvrdí, že 17. únor 2012 obdrží mezinárodní autoritu FIM. Mezinárodní licence AČR jsou proto neplatné? Licence mezinárodní stojí 3500Kč/140EUR a to je spousta peněz. Můžete mi prosím odpovědět, zda CAMS získá v únoru, nebo dokonce v této sezóně mezinárodní autoritu FIM? Odpovězte, prosím, ANO nebo NE. Petr Čálek

 

Dear Petr,

On 17 February will take place the FIM Board of Director. The CAMS vs ACCR topic will be then discussed but no decision will be taken. As per FIM Statutes, only the General Assembly is entitled to validate this kind of change. The General Assembly will take place at the end of the year (place and date to be confirmed).

The FIM will then have to visit the Czech republic and meet the authorities.

Best regards, Karine André

Překlad: Dne 17. února se bude konat jednání představenstva FIM. Téma CAMS vs AČR se bude probírat, ale nebude přijato rozhodnutí. Podle  stanov FIM má pouze shromáždění valné hromady právo rozhodnout o této změně. Shromáždění se bude konat na konci roku (místo a datum bude upřesněno). FIM pak následně navštíví Českou republiku a navštíví autority. S pozdravem, Karine André

 

Originál e-mailová komunikace_3

Zcela jasně z toho vyplývá, že fakta, která předkládá ČSMS nejsou tak úplně pravda, že jezdci co pojedou MEZ MČR, ME, MS Six Days musí mít licenci od AČR. Jezdci, kteří pojedou MČR pod ČSMS licenci od ČSMS, jde o to jestli se v tomto případě nějaký seriál pod ČSMS vůbec pojede protože seriál pod AČR je Mezinárodní mistrovství České republiky. Taky z toho zcela jasně vyplývá, že se jedná pouze o politické rozhodnutí a není náhodou Dobeš ten pod kterým se ta židle houpe nejvíc? Myslím, že tento email by mohl celou věc uklidnit a zahájit proces vydávání licencí a klidného zahájení sezony 2012. Docela nechápu, proč by si jezdci z Mistráku dělali dvě licence.

ČSMS je momentálně "nic" občanské sdružení jako každé jiné. Sport má svojí historii a zákony. Z Wikipedie - Motocyklový sport je sportovní obor, který používá jako sportovní náčiní motocykl. Má řadu disciplín, jejichž vrcholem je mistrovství světa. Sportovci se sdružují pod Mezinárodní motocyklovou federaci FIM. Národní sportovní autoritu přiděluje nebo odebírá FIM na valné hromadě, ta bude až na konci roku, takže o právech na pořádání národního mistrovství není pochyb. ČSMS se alespoň může předvést, jak dobrý vlastní seriál endura uspořádá, pak třeba řekneme OK bylo to dobrý stojíme za váma. Sport je apolitický, párkrát se to sice zpolitizovalo, ale nic moc to nebylo, viz OH Berlín, OH Moskva, OH Los Angeles:( ,proto by se nějaké rozhodnutí ministra pod kterým se houpe židle nemělo brát na moc velkou váhu).

Doporučuji přečíst si články na odkazech, které přidávám.

Zpět