"O POHÁR LYSÉ HORY" 12.6.

13.06.2010 18:46

8. ročník beskydského závodu měl tentokrát start v Čeladné. Do závodu nastoupilo 200 jezdců v kategoriích profi, hobby a veterán. Noční horko, které předznamenalo podmínky za kterých se bude ráno startovat, nevěstilo nic dobrého. A když závodní pole před 9 ranní odjíždělo na „spanilou jízdu“ do Frýdlantu nad Ostravicí, bylo už 26°C ve stínu. Na náměstí závodníky uvítal starosta města a zahájil tak další ročník Frýdlantských sportovních her. Po návratu na Čeladnou už všechno směřovalo ke startu Po krátké rozpravě se v 11 hodin vydali závodníci na trať závodu. Hned na Farské louce byla první RZ, na které na ně čekaly překážky v podobě pneumatik , klád, balvanů a přejezd přes ložnou plochu návěsu. Dosti protivnou pastičkou byly pneumatiky, které jednak měly různou tuhost a hlavně byly vyhřáté sluncem. Několik závodníků a jedna závodnice na to doplatilo pádem. Všichni odešli po svých, tak to dobře dopadlo. Nájezdy z fošen a klád, po kterých se najíždělo na ložnou plochu návěsu to taky dlouho nevydržely a překážka se musela v dalších kolech objíždět. Pak už se vyjelo do terénu v oblasti Ondřejníku, kde náročnou trať zpestřily kamenité výjezdy a sjezdy a taky značně zamíchaly startovním polem.Zkušení jezdci projeli bez problémů a zbytek startovního pole se začal hromadit v zácpách. Pořadatelé museli zasáhnout drobnými úpravami a nakonec se rozjelo všechno.
Druhá RZ byla připravena v areálu sjezdovky Opálená, kde bylo namotáno v odkloněném svahu s terénními zářezy. Technicky to byla krásná náročná RZ na vysoké úrovni. Bohužel mě osobně testy moc nešly, často jsem padal a dělal až moc zbytečných chyb. První RZ se mě osobně líbila víc, ale i tak jsem se nevyvaroval několika pádům a chybám. Na příště mam co zlepšovat...

Výsledky v jednotlivých kategoriích najdete  na https://www.enduro-sc.com/. Součástí odpoledního programu byl i závod Fichtel CUP pro milovníky Pionýrů a Simsonů , a bylo se taky na co dívat. Třešničkou na dortu byla v odpoledním programu Freestyle Shou v podání „Čerta“, „Pilníka“ a „Kuchty“. Až na to horko byly podmínky přímo ideální, tak jejich vystoupení nemělo chybu.

Nějaké fotky a videa najdete na www.rdracing.cz

 

Zpět