ISDE 2010 - den šestý

07.11.2010 13:35

Rebelie v kopcích okolo mexické Morelie stály za zrušením závěrečného dne 85. ročníku ISDE. Konečné pořadí tak bylo vyhlášené z výsledků pátého dne. Světovou trofej bezpečně získali Francouzi, naopak z juniorského vítězství se radují ve Španělsku.

Náš Motosport Bozkov, jediný účastník z české republiky, skončil v klubové soutěži po technických problémech na 27. pozici.

Šestý den pohledem J. Kudrnáče...

Dnes jsme si museli přivstat, jelikož k závěrečnému přejezdu na motokros nás čekal ještě 60 km porce kilometrů těžkým terénem. Morelia nás přivítala poněkud mrazivým počasím a připomněla nám omrzlým oknem na autě, že již brzy se vracíme domů. Takže v 06,30 budíček, ke snídani tradičně vajíčka, smažená šunka a kafíčko a Milánek asi ne moc sportovně cigárko. Letošní šestidenní bohužel dostala na závěr černou kaňku. Za tu však nemůže nikdo z pořadatelů, účastníků, věrných až nadšených diváků ani většina místních obyvatel. Ti zdejší podnik přivítali s nadšením, kamarádstvím a ochotou pomoci v jakékoli situaci. Dnes byli bohužel pořadatelé přinuceni zrušit závěrečný motokros, a to vzhledem k tomu, že nedaleko místa jeho konání se stal nějaký incident, který pořadatelé označili jako vážný a nechtěli riskovat bezpečnost ať již jednoho jediného jezdce. Možná to nahrává i spoustě škarohlídů, kteří budou tvrdit, že odcestovat do Mexika bylo čiré bláznovství, které hraničilo s hazardem.

My, kteří jsme letošní ISDE prožili na vlastní kůži můžeme tvrdit, že se o žádný bláznivý a chaotický podnik se nejednalo. Vše klapalo na jedničku, po organizátorské stránce se nedalo nic vytknout, vše bylo na profesionální úrovni. Pořadatelé si opravdu zaslouží absolutorium.

Na internetových diskuzích jsem si mohl přečíst, že se nikdo nebude rozplývat nad tím, že se český tým účastní boje od dvacáté místo v klubové soutěži. Já často čtu jak spousta lidí miluje sport zvaný enduro a jak by se to dalo dělat lépe. Věřte tomu, že náš malý český tým Motosport Bozkov, který tu za přispění několika skalních sponzorů reprezentoval naši Českou republiku, dává připomenout alespoň to, že z let dávno minulých jsou na pohárech pro vítěze soutěže napsáni lidé jako byli Bříza, Mrázek, Mašita, Čemus, Pošík, Toman, Podmol, Kotrba a spousta dalších, které bych nechtěl opomenout. Dnes již je asi utopií, žen bychom byť i v nejsilnějším složení měli v hlavní kategorii bojovat o první příčky. Proto trochu omluvte naši troufalost, že se do Mexika vydal český klub z malé vesnice jako je Bozkov, který zde jel i tak trochu proto, aby ostatní na celém endurovém světě nezapomněli, kdo kdysi šířil slávu tohohle sportu.

Věřte tomu, že jsem ze sebe vydali to nejlepší, děkujeme za Vaši podporu a doufáme, že jsme Vás tam doma nezklamali.

 

 

Zpět