ISDE 2010

02.11.2010 18:39

Tak jako každý rok i tento se jede šestka... Tentokráte se jede v Mexiku a to přesně v okolí města Morelia. Celkem se na této šestce účastní 368 jezdců z celého světa. Bohužel tento rok zase na start nenastoupí žádný náš nároďák... a to ani v Trophy týmu ani ve Stříbrné váze. Ale může nás těšit alspoň jedna věc, a to ta, že se v Mexiku najde naše zastoupení alspoň v klubové soutěži. Za tým jedou Kudrnáč Jan na Husqwarne TE 449, Kurfiřt Milan a Fišer Jan kteří jedou na WR 300.  Dokonce se tam objeví i jeden tým ze Slovenska a to ve složení: Ján Zaťko, Dušan Čipka, Tomáš Čipka.

Motocyklová šestka byla odstartována oficiálně včera a dnes už se jely první ostré kylometry. Dnes v první etapě která startovala v 15.00 našeho času bylo na jezdce připraveno 258km. Náš tým podle informací které jsem zjistil jede na motorkách Husqvarna a to na dvou WR 300 a jedné TE 449. Po prvním dni je náš klubák na 18. místě. Kudrnáč Jan je ve třídě C2 šestnáctý, ve třídě C3 je Kurfiřt Milan dvacátý a Fišer Jan dvacátý první.

Na čele průběžné klasifikace o Světovou trofej se dle očekávání usadil velmi silný tým Francie, který pod vedením Johnny Auberta získal náskok 2:24,99 minuty nad druhými Italy. Třetí pozici si drží národní tým Finska.

V juniorské světové trofeji vedou s bezmála dvouminutovým náskokem Španělé, ale obrovský boj se hned první den odehrál o 2. pozici, kde prozatím druhé Švédy a páté Američany, dělí pouhých 18 sekund.

V soutěži klubových družstev se do čela dostal tým motocyklové federace Španělska, ve kterém exceloval především Cristobal Guerrero, jenž zajel druhý nejlepší čas absolutně, když nestačil pouze na nejrychlejšího Johnny Auberta z Francie.

 

Zpět